Thursday, 10 March 2011

Benda yang remah...tapi terlepas pandang.

Assalamualaikum, hari ni ana nak cerita tentang telur ayam..,telur itik...,ape2 telurlah...., ana bukannye nak tunjuk pandai tapi ana pun belajar dari kesilapan jugak...tapi lama dah buat benda ni tapi baik sebarkan pada yang tak tahu ataupun terlepas pandang benda yang remeh ni kan. Ini pasal telur lah...ramai yang makan telurkan...sedap....lagi2 kalau buat sambal ke...kek ke..ape aje le dengan telur ni...tapi masih ramai yang tak cuci telur dulu sebelum memasaknye. Telur...keluar dari mana...tempat tot...kan...kalau kita beli mesti kita nampak ade taik dia masih terlekat kat situ..kala kita masak..main pecah jer telur tu mesti ade taik yg jatuh dalam masakan kita lepas tu kita makan atau anak2 kita makan..macam mana tu..????,lebih baiklah basuh dahulu dan menyimpannye seperti saya buat ni...
rendamlah kejap


toskan airnye


kan cantik kalau dah bersih

Kalau dah bersih lebih mudah nak terus masak je berbanding kalau kita letak je kat dalam peti ais tanpa membasuhnye dahulu..sah2lah ade taik dan kotor....bila dah bersih ni sedap mata memandang.

No comments:

Post a Comment